• Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
Ma 2023. május 29., hétfő, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

 

 

Ateljes dokumentum megtekintéséhez kattintson a képre vagy IDE

 

 

Tisztelt Lakosság!

 

Intézkedtünk a szelektív hulladék elvitelének késése ügyében! A helyzet gyors rendezése érdekében mindent meg fogunk tenni! Türelmüket köszönjük!

 

Tisztelettel: Pilisborosjenő Önkormányzata

 

 

 

 

 

Pilisborosjenő Önkormányzata egy állami pályázaton több tonna szociális tüzifát nyert.     ( Fenti képeink!)

A tüzelőt az önkormányzat munkásai felaprítva, tüzelésre kész állapotban adják majd át a jelentkezőknek.

A rászorultak az önkormányzatnál kérhetik a juttatást.

 

 

 

 


A továbbiakért kattintson a képre vagy erre a linkre ITT

 

Tisztelt Címzett!

 

Ezúton tájékoztatom, hogy Pilisvörösvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, illetve a Képviselő – testület 38/2017. (II. 23.) Kt. sz. határozatában foglaltak szerint a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal 2017. évi munkarendjében

 

2017. december 21-től 2018. január 1-ig (5 munkanap)

IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el.

Az igazgatási szünet alatt a Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal zárva tart, kizárólag anyakönyvi ügyeletet biztosítunk.

 

Az első munkanapunk: 2018. január 2. (kedd)

A fentiek miatt kérem szíves türelmét és megértését!

Tisztelettel:Dr. Krupp Zsuzsanna sk.

jegyző

 

 

A további tartalomért kattintson ide

 


A folytatáshoz kattintson a képre vagy kattintson IDE

 

Tisztelt Pilisborosjenőiek!

 

Korábban már írtam Önöknek arról, hogy településünkön kialakult egy, az Önkormányzat működését és tevékenységemet megkérdőjelező hangulat „egyes” Pilisborosjenői köröknek köszönhetően.

Azt azonban nem gondoltam volna, hogy egyesek településünket lehúzó, és személyemet is támadó, ízléstelen és elferdített, torzított félinformációkat tartalmazó írások megjelentetésére, vagy az ebben való közreműködésre is képesek lesznek.

A kritikákat természetesen elfogadom, azokat mérlegre teszem, irodám mindig is nyitva áll/t mindenki előtt, ezért is bízom abban, hogy az alábbiakban olvasható, tényszerűnek egyáltalán nem nevezhető, hangulatkeltő cikket rajtam kívül még sokan mások is el fogják ítélni.

Jómagam a napi munkára szeretnék és fogok koncentrálni, nem pedig a szenzációhajhász, objektív valóságot nélkülöző, elferdített tényeket és személyes megbélyegzéseket tartalmazó cikkek újságíróinak történő válaszolgatással.

Politizálni nem szertettem sohasem, ezért ismaradtam független polgármester. Fentebb említettek csak erősítik ezen meggyőződésem, mivel nem a hatalom megszerzése és megtartása, hanem településünk fejlődése a célom, mégha ezt mások más színben is akarják feltűntetni gazdasági vagy politikai érdekekből.

Bízom benne, hogy a cikket elolvasva Önök előtt is világos lesz miről beszélek, és Önök is elítélik az ilyen jellegű írásokat.

A „Pesti Srácokban” megjelent cikket, valamint az készítő újságírónak írt válaszom ezért is teszem közzé, azok megítélést pedig természetesen Önökre bízom.

 

Tisztelettel:

Küller János

polgármester

 


www.pestisracok.hu/az-ecuadori-kovet-broker-stroman-meg-bab-milliardos-ingatlanspekulacio-pilisben/

 

 

 
  • SZEMTANÚKAT KERESÜNK

 

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A budaörsi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

A Budaörsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya folytat eljárást 13010/2168/2017. bűnügyi számon közúti baleset okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. szeptember 29-én 16 óra 5 perckor a Pilisvörösvár, Lahner György utca és Fő utca kereszteződésében egy Ford típusú tehergépkocsi összeütközött egy Ducati típusú motorkerékpárral, amelynek vezetője a Fő utcán forgalmi okból álló kocsisort előzte Piliscsaba irányából érkezve. Az ütközés következtében a motorkerékpár átsodródott a menetirányát tekintve bal oldali útpadkára, ahol téglafalnak ütközött, vezetője megsérült.

Az eljárás eddigi adatai szerint a balesetet megelőzően egy járművezető a tárgyalt kereszteződésben lemondott elsőbbségéről a Ford tehergépkocsit vezető javára. A sofőr kiléte és az általa vezetett jármű típusa jelenleg nem ismert a nyomozó hatóság előtt, tanúkénti kihallgatása azonban szükségessé vált az ügyben.

A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai kérik, hogy aki tanúja volt a közlekedési balesetnek, vagy azzal kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán, vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

 

 

 

A folytatásért kattintson ide

 

 

 

 

 

Polgármester válaszlevele

Tömöri Balázs

oktatással kapcsolatosan feltett kérdéseire:

 

 

 

 

Budapest, 2017. október 26.

Megkezdődött a pálinka szezon

Magánfőzés és bérfőzés keretében is lehetőség van pálinka előállításra, azonban a szabályok betartására mindkét esetben figyelni kell. Már a pálinkafőzés megkezdése előtt párlat adójegyet kell igényelnie annak, aki pálinkát akar házilag előállítani.

 

Mind a bejelentett főzőkészülékek számában, mind pedig a kiadott adójegyek esetében Pest megye van az országos lista élén, így a NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik a megyében található szeszfőzdéket.

 

Párlat adójegyet az igényelhet, aki rendelkezik desztilláló berendezéssel és ezt a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak is bejelentette. Az igénylés során a „NAV_J27 – Magánfőzők párlat adójegy megrendelése” nyomtatványt kell kitölteni és elektronikusan, vagy papír alapon eljuttatni a NAV részére, már a párlat előállítását megelőzően. A párlat adójegyhez csak az ellenérték befizetése után lehet hozzájutni.

 

A párlat adójegy az 1 liter magánfőzött párlat után a 700 forint jövedéki adó megfizetését, illetve az 1 liter pálinka eredetét igazolja. Első alkalommal 5 párlat adójegyet kell igényelni, éves szinten viszont maximum 86 igényelhető. Amennyiben egy háztartásban több magánfőző él, úgy az általuk előállított mennyiségek egybeszámítandók és nem haladhatják meg a 86 litert.

 

Bérfőzetésként is lehet pálinkát főzni, de nyilatkozni kell, hogy az adott évben az egy háztartásban élő bérfőzetővel együttesen mekkora mennyiségű párlatot állított elő az adózó, illetve arról is, hogy egyikük sem állít elő párlatot magánfőzés keretében.

Bérfőzés esetén hektoliterfokban van meghatározva az előállítható mennyiség. 43 hlf mennyiségig 1 670 forint, míg az e feletti mennyiségre 3 330 forint a jövedéki adó. A hatályos jogszabály nem korlátozza a maximálisan előállítható mennyiséget, azonban a 43 hlf felett már magasabb jövedéki adót kell fizetni.

 

 

Üdvözlettel:
Salgó Attila

sajtóreferens

06-1-427-5061

06-70-491-2907
NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága

 

 

 

 

 

 

 

Az Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatója

 

 

 

Tisztelt Lakosok!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 4. alkalommal indítja meg őr-járőrtárs
rész-szakképesítés megszerzésére irányuló képzését, melynél jelentkezési lehetőséget biztosít a budapesti lakosokon túl az agglomerációban élőknek is.

 

A képzés előnye, hogy a felvételt nyert pályázók a képzés kezdetétől munkabért kapnak, majd az I. modul elvégzését követőenBudapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományába kerülnek.

 

A képzésre történő jelentkezés határideje 2017. október 20.

Alábbiakban található a pályázati felhívás és tájékoztató anyag, valamint a jelentkezési egységcsomag.

itt találhatják meg a jelentkezéshez szükséges dokumentációt:

http://www.police.hu/hu/a-rendorsegrol/palyazatok

 

Tisztelettel:

Pilisborosjenő Község Önkormányzata

 

mellékletek:

1_ jelentkezesi_lap

2_adatkezelesi_hozzajarulo_nyilatkozat

3_haziorvosi_igazolas_fizikai

4_alkalmassagi_kerdoiv

5_haziorvosi_kerdoiv

6_fizikai_feladatok_0

7_eu_kizaro_okok_0

8_psz_kizaro_okok_0

9_erettsegi nyilatkozat IRK

 

 

 
Joomla extensions by Siteground Hosting