• Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
  • Pilisborosjenő.hu
Ma 2023. május 29., hétfő, Magdolna napja van. Holnap Janka és Zsanett napja lesz.

Ide kattintva letölthető a bevallás a telekadóról:

BEVALLAS_a_telekadorol_2017_evi.doc

 

Ide kattintva letölthető a bevallás az építményadóról

BEVALLAS_az_epitmenyadorol_2017 évi.doc

 

images/documents/Ado/2016/Ado2017.jpg

Ide kattintva letölthető a 11/2016 (XI.24) számú 2017. január 01-től érvényes adórendelet: 11/2016 számú rendelet.doc

 

images/stories/nepszavazas eredmenyerol-page-001a.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/09/Hirdetmeny-nepszavazas.jpg

 

HIRDETMENY_A_003_SZAVAZOKOR_ELHELYZESE

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/09/Nepszavazasi_reszvetelre_felhivas.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/09/Mustgaz_megelozes_propaganda_anyag_onkormanyzatnak.jpg

A teljes dokumentum letöltése innen.

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/09/36300_1970-12_2016.alt.jpg

A teljes dokumentum letöltése innen.

 

A Szövetségi Hivatal (Bundesverwaltungsamt) kiírása szerint, (a linkben található) azon német állampolgárokat, valamint a magukat a német nemzetiséghez tartozónak valókat, akik 1939. szeptember 1 és 1956. április 1 között „külföldi hatalom“ kényszermunkára kötelezett - és nem hadifogolyként került oda -, vagy a kényszermunkára kötelezett (2015. 11. 27. utáni) halála esetén annak hátramaradt házastársa vagy gyermeke 2017. december 31-ig egyszeri 2.500 eurós kárpótlás illeti meg a Német Szövetségi Államtól.

A mellékletben találják a kényszermunkára hurcoltak kártérítési igénybejelentéséhez a magyar nyelvű segítséget az űrlap kitöltéséhez. Minden egyéb szükséges dokumentáció, igazolás benyújtásához pontos információt küldünk Önöknek is szeptember közepén.

Miután a német önkormányzatok is megkapták  az értesítést és több településen már dolgoznak is, kérjük Önöket, hogy vegyék fel a kapcsolatot velük és közösen dolgozzanak az ügyön, hogy a családoknak legyen segítségük ebben a fontos kérdésben.

Természetesen az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetségének Egyesülete és a Pest Megyei Regionális Iroda mindennemű, főleg információs segítséget megad az érintetteknek és a segítőknek.

http://www.bva.bund.de/DE/Organisation/Abteilungen/Abteilung_BT/Zwangsarbeiter/zwangsarbeiter_node.html

Köszönettel:
Megyaszai-Mámmel Magdolna
ÉMNÖSZ
H-2040 Budaörs, Liliom u. 15.
Tel.:06/30-250-9861
E-Mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
Web:    www.emnosz.hu

 

A bővebb tájékoztató elérhető itt .pdf formátumban

 

kemenysepro_oknormanyzati_tajekoztato.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/08/2016-08-17-iskolakezdesi_tamogatas.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/08/szrtajkban_nem_veszunk_reszt2.jpg

 

Tisztelt Lakosok!

Az NHKV Zrt. mint hulladékgazdálkodási hatóság értesítette a településünkön hulladékszállítást végző ÉTH nonprofit kft-t, hogy az ÉTH-nak kell végeznie a hulladékgazdálkodási számlázást.

Tájékoztatom a lakosokat, hogy a 2. negyedévre vonatkozó számlák kiállítását és kiküldését az ÉTH Nonprofit Kft. megkezdte.

Hegedűsné dr. Hovánszki Tímea jegyző

 

A tájékoztató teljes terjedelmében pdf formátumban letölthető: innen

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/07/kt_meghivo_2016_07_28.jpg

 

A teljes dokumentum itt letölthető: kt_meghivo_2016_07_28.pdf

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/07/20161002Nepszavazas-hirdetmeny.jpg

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/07/kt_meghivo_2016_07_07.jpg

A teljes dokumentum itt letölthető: kt_meghivo_2016_07_07.pdf

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/06/aramszunet.jpg

 

A Pilisborosjenőt ellátó építéshatóság Pilisvörösváron működik. A Pilisvörösvári Polgármesteri Hivatal 2016. június 27-től 2016. június 30-ig (4 munkanap) IGAZGATÁSI SZÜNETET tart.

 

Tisztelt Lakosok!

Az Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. jelezte az Önkormányzat felé, hogy 2016. júniusában már nem viszi el az előző szolgáltató logójával ellátott zsákokat, csak a saját szervezete által adott vagy tőle vásárolt zsákokba kitett hulladékot.

A szolgáltató szíves megértésüket kéri.

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/06/VOSZ_meghivo.jpg

 

TELEKINGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE

 

Pilisborosjenő Község Önkormányzata a kizárólagos tulajdonában álló telekingatlanokat értékesítésre kínálja versenyeztetési eljárás keretében, azzal, hogy az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával értékesíti azt az ingatlan forgalmi értékbecslő által megállapított forgalmi értéken vagy azt meghaladó összegért.

 

Bővebben...

 

Pályázat Közterület-felügyelő munkakör betöltésére

 

Levélváltás az Önkormányzat és a Lazaréti Viziközmű Társulat között

 

Kattintson ide az önkormányzati levél eléréséhez.

Kattintson ide a VKT válaszának eléréséhez.

 

Tisztelt Pilisborosjenői Lakosok!

 

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által kijelölt ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nonprofit Kft. arról tájékoztatta Önkormányzatunkat, hogy a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést a szolgáltató minden hónap 1. szombatján fogja végezni.

Bővebben...

 

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére

 

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.

Bővebben...

 

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS

 

Az elmúlt évek adatai alapján a 2015/2016. évi fűtési szezonban megnőtt a kéménytüzek száma a szilárdtüzelésű tüzelőberendezést használó lakóingatlanokban. Ennek fő oka a nem megfelelő tüzelőanyag használata és a kémények karbantartásának hiánya. A fűtési költség csökkentése érdekében sokan tüzelőberendezéseikben égetik el a háztartási hulladékot, mely azonban nem csak jogszabályba ütközik, de környezetszennyező, egészségkárosító és a kéményekben életveszélyes állapotot is előidézhet.

Bővebben...

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/03/1_villamos.jpg

 

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Szeretném felhívni településük figyelmét, hogy a főváros jelenlegi fejlesztései közül a főpolgármester még ebben a ciklusban meg akarja építeni Európai Uniós IKOP források felhasználásával a külső Bécsi úti villamosvonalat, ami egyben azt is jelentené, hogy a 10-es úton közlekedő volánbuszok az agglomeráció településeiről csak Aranyvölgy vasútállomásig járnának.

Ez egy nem megtérülő beruházás, amit a következő tanulmány is bizonyít:
http://kimittud.atlatszo.hu/request/3505/response/5985/attach/4/Villamosh%20l%20zat%20tfog%20fejleszt%20se%20MT.PDF

A tanulmányból a külső Bécsi úti villamosvonalra vonatkozó legfontosabb részeket levelemhez mellékelve is csatolom (249-252. oldal). Ebből kiderül, hogy "Az 1-es villamos meghosszabbítása alacsony utasforgalmi igényű területeket szolgál ki, mely funkciót a korábban a külső bécsi úton sűrűbben közlekedő autóbuszoktól veszi át." valamint "a városi hálózat mellett az elővárosi autóbusz-közlekedés is érintett." Ezek a buszjáratok a villamos megépülte után csak a Budapest szélén lévő Aranyvölgy vasúti megállónál kialakítandó végállomásig közlekednének, ahol az utasok a villamosra való átszállásra kényszerülnének. A buszok ma gyors kapcsolatot biztosítanak az Árpád hídi metróállomáshoz, ami a terv megvalósulása esetén csak plusz átszállásokkal, és a mainál jelentősen lassabban lenne elérhető a volánbuszok utasainak, mivel megszűnne a Pilis buszainak közvetlen kapcsolata a 3-as metróval.

Ráadásul az egész beruházás nem megtérülő, a haszon-költség egyenlege negatív (részletek a mellékelt tanulmányban).
Ezen felül az építkezés idejére (minimum 1 év) a 10-es út forgalma is megbénulna, ami természetesen a busszal utazókat is érinti az autóval közlekedők mellett.

A BKK lakossági fórumot szervez a beruházáshoz kapcsolódóan 2016. március 23. szerdán, 17:00 órai kezdettel, az Óbudai Kultúrális Központban (Cím: 1032 Budapest, San Marco utca 81)

forrás: http://www.hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=forum-az-1-es-villamos-becsi-uti-meghosszabbitasarol

 

Kérem, tájékoztassák a lakosságot a fórumról, hogy minél többen elmondhassák a véleményüket a beruházásról, és amennyiben lehetőségük engedi, akár az önkormányzat révén is képviseljék a pilisi utasok érdekeit.

Üdvözlettel,


Bodai Kristóf

 

VERSENYFELHÍVÁS

TELEKINGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE

 

Pilisborosjenő Község Önkormányzata a kizárólagos tulajdonában álló telekingatlanokat értékesítésre kínálja versenyeztetési eljárás keretében, azzal, hogy az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával értékesíti azt az ingatlan forgalmi értékbecslő által megállapított forgalmi értéken vagy azt meghaladó összegért.

 

a) az érintett vagyonelem megjelölése:

Pilisborosjenő, belterület 705/23 és 705/24 hrsz.

 

b) a pályázat elbírálása során a pályázatok rangsorolásakor alkalmazandó értékelési szempont:

 

  • Az ingatlan forgalmi értékbecslés szerinti értéken, vagy azt meghaladó összegért történő megvásárlási ajánlatban szereplő nettó vételár 90%-os súlyaránnyal
  • A vételár egyösszegű megfizetésének időpontja 10%-os súlyaránnyal

 

A fenti bírálati szempontok esetén a legmagasabb, de az értékbecslésben írt forgalmi értéket legalább elérő összegű nettó ajánlati árat, a legkorábbi fizetési határidőt biztosító ajánlat kapja a maximális bírálati pontszámot, a többi ajánlat bírálati pontszáma ehhez viszonyítva fordítottan arányosan, az alábbi képlet alkalmazásával kerül meghatározásra. A határidőnél naponkénti értékelés lehetséges, napon belül óránként nem értékel az ajánlatkérő.

 

Bővebben...

 

images/documents/hirdetmenyek/2016/03/Patak_utca.jpg

 

36300_525-37_2016. ált. Pilisborosjenő kijelölés - HATÁROZAT.pdf

Érd kijelölés tájékoztató .pdf

Kijelölés módosítás kérelem.pdf

 


Pilisborosjenő Község Önkormányzata a kizárólagos tulajdonában álló telekingatlanokat értékesítésre kínálja versenyeztetési eljárás keretében, azzal, hogy az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával értékesíti azt az ingatlan forgalmi értékbecslő által megállapított forgalmi értéken vagy azt meghaladó összegért.

a) az érintett vagyonelem megjelölése:

Pilisborosjenő, belterület 705/23 és 705/24 hrsz.

A teljes dokumentum itt letölthető: Versenyfelhivas.doc

 

Tisztelt Pilisborosjenői Lakosok!

Tájékoztatom Önöket,hogy 300 m2-t nem meghaladó  új LAKÓINGATLAN építése már nem építési engedélyköteles,hanem bejelentés köteles. A bejelentéséket az építés megkezdése előtt az illetékes építéshatóságnál kell megtenni.Ez a rendelkezés kizárólag új lakóépületekre vonatkozik,tehát nem vonatkozik (gazdasági épületre,garázsra, stb.) A bejelentés során szükséges egyszerűsített dokumentáció formai és szakmai kellékeit a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről és egyes építésügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 456/2015. (XII. 29.) Korm. rendelet tartalmazza. Felhívom szíves figyelmüket, hogy a bejelentés nem teljesítése szabálytalansági eljárást von maga után.

Akinek további kérdése van, illetve ez ügyben több információra lenne szüksége a Pilisvörösvári Építéshatóság elérhetősége:
tel:06-26-530-103/104 mellék,
személyesen ügyfélfogadási időben: 2085 Pilisvörösvár,Puskin u 8.

Tisztelettel:

Hegedűsné dr. Hovánszki Tímea

jegyző

 

images/documents/hirdetmenyek/2015/Hulladek_egetes.jpg

A teljes dokumentum itt letölthető: Hulladek_egetes.pdf

 

A Zöld Iskola visszakerült,

pályázati forrásból megkezdődött

az energetikai felújítása

 

A Pilisborosjenő és Üröm határán álló, sok évig elhagyatott állapotban lévő, egykor iskolaként működő épület visszakerült pilisborosjenői tulajdonba és pályázati forrásból az energetikai felújítása elkezdődött.

images/documents/hirdetmenyek/2015/Iskola/Iskola.jpg

A volt iskolaépület kétszintes, két egybeépített épületegységből áll, 18094 m2 területű telken terül el, 3300 m2 hasznos alapterületű épülettel, mely egykor Pilisborosjenő Község Önkormányzatának tulajdonában állt és általános iskola funkcióval működött 1993-ig. Ezt követően a Magyar Állam tulajdonába került az Oktatási és Kulturális Minisztérium vagyonkezelése mellett.

 

Az intézményi épületet pedagógiai továbbképző központként és Aura Hotel néven szálláshelyként üzemeltették, ennek megfelelően belső átalakítást végeztek rajta, később oktatási, képzési helyként működött, azonban az elmúlt években már ezen funkciója is megszűnt, és raktárként hasznosították.

A teljes cikk itt letölthető: A Zöld Iskola visszakerült cikk.doc

 

 

A Pilisborosjenői Hírmondó legújabb száma is letölthető a hírmondó menüpont alatt.

hirmondoimages/documents/hirmondo/2015/Hirmondo_2015_09.JPG

 

Pilisborosjenő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényben, továbbá a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról szóló 114/2013. (IV. 16.) Korm. rendeletben biztosított felhatalmazás alapján – a Pilisborosjenői Értéktárba települési érték ajánlására egységes formanyomtatványt fogad el, mely a határozat mellékletét képezi.

Ajánlás: 66. számú határozat melléklete.doc

Határozat: 66. számú határozat.doc

 

 

A tavasz beköszöntével újra napirendre kerül a kültéri hulladékégetés kérdése.

A levegő védelméről szóló 306/2010. (XII. 23.) Korm. Rendelet 4. § kimondja: Tilos a légszennyezés, valamint a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelése, továbbá a levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezettséget okoz.

 

A jogszabály egyértelműen kimondja, hogy hulladék égetése tilos. Ez alól mindössze a háztartásban keletkező papírhulladék és veszélyesnek nem minősülő, kezeletlen fahulladék háztartási tüzelőberendezésben történő égetése, valamint a kerti hulladék megfelelő körülmények között történő égetése képez kivételt. A kerti hulladék égetését helyi rendelet szabályozza. (Megjegyezzük, hogy a főváros összes kerületében, vagy a Balaton környékén a helyi rendeletek alapján szigorúan tilos a kerti hulladék égetése.)

Pilisborosjenő Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról és a közterületek tisztántartásáról szóló 19/2011. (XII. 7.) (hatályos 2012. 01. 01. napjától) Önk. számú rendelete 31/A.§ kimondja: Tiltott, kirívóan közösségellenes magatartást követ el, aki

a)     nyílt téren és bármilyen berendezésben veszélyesnek minősülő hulladékot, vagy égetése során veszélyessé minősülő anyagot éget (műanyagok, gumi, fáradt olaj, vegyszeres és festékes gön­gyöleg, gyógyszermaradványok, szárazelem),

b)    a jegyző engedélye nélkül a mezőgazdasági termelés során keletkező növényi hulladékot, kerti hulladékot nyílt téren éget, nádast vagy tarlót éget,

c)    a kerti hulladék égetését nem hétfőn vagy pénteken 6-22 óra között végzi,

d)   szeles és száraz időben hulladékot éget és tüzet gyújt,

 

Bővebben...

 

A fűtési szezon beálltával sajnálatos módon egyre többször tapasztaljuk, hogy - különösen estefele és szélcsendes időben – sűrű, fojtó, fanyar füst, elviselhetetlen bűz terjeng az amúgy tiszta levegőjéről, élhető környezetéről nevezetes községünk légterében. Ez annak tulajdonítható, hogy sokan jogszabályellenes hulladékégetéssel próbálnak enyhíteni a fűtési költségeken. A hulladékégetés, amellett, hogy jogszabályba ütközik, óriási kárt tesz a környezetben és az egészségben. Sokkal nagyobb kárt, mint amit az esetleges fűtésköltség megtakarítás jelent. És nem csak a környezetben lakók egészségét veszélyezteti az illegális hulladék-égető, hanem elsősorban a saját szűkebb környezete, családja egészségét. Ezért is kell felismernie minden illegális hulladék-égetőnek, hogy a legnagyobb veszély pont rájuk leselkedik.

Magyarország Alaptörvénye kimondja az egészséges környezethez való alapvető jogot. A hulladék, különösképpen a műanyag, gumi, festék, vegyszer és olajos, vagy kőolaj származékok égetése nem csak a környezetet, de az egészséget is súlyosan károsítja. A háztartásokban keletkező rendkívül veszélyes hulladék, - ami sajnálatos módon gyakran a kazánba kerül - az elhasznált vagy hulladék bútorlap, illetve festett, lakkozott fahulladék. Az ezekben található nagy mennyiségű vegyszer rendkívül veszélyes égéstermékeket bocsát ki.

Bővebben...

 

Hazánkban széles körben elterjedt „népbetegség” a kerti hulladékok és az avar égetése. Kevesen tudják, hogy ez a tevékenység mennyire káros a környezetre és az emberi egészségre. Az értékes szervesanyagból az égetés során hamu keletkezik, mely csak korlátozottan alkalmas talajerő-utánpótlásra, nagyobb mennyiségben egyenesen rombolja a talaj humuszkészletét. Ezzel szemben komposztáláskor maradéktalanul elbomlanak a növényi részek és hasznos humusz keletkezik. Egy átlagos kerti tűz, melyben vegyesen égetünk avart, fűnyesedéket és gallyakat, légszennyezést okoz. A nagy szennyezést elsősorban az váltja ki, hogy alacsony a tűz hőmérséklete, így aminek égni kellene nem ég el, vagy csak félig. Például a növényi részekben lévő szén ugyan oxidálódik, de csak részben, és szén-dioxid helyett mérgező szén-monoxid keletkezik. De vegyük csak sorra, egy átlagos kupac (100 kg) elégetése során milyen anyagok keletkeznek és azok milyen hatással vannak a szervezetünkre:

A teljes cikk itt letölthető: http://levego.hu/sites/default/files/avaregetes_0.pdf

images/avar.jpg

 
Joomla extensions by Siteground Hosting